Paríž chystá superprestup. Rooneyho

Zdroj: Hospodárske noviny, (lm)

Katarský majiteľ francúzskeho klubu je pripravený zaplatiť takmer 50 miliónov eur. 

Má na svedomí najlepší prestup minulého leta, keď získal švédskeho kanoniera Zlatana Ibrahimoviča. Rovnako zaujal aj v zime, keď dotiahol do svojho tímu ikonu anglického futbalu Davida Beckhama. A katarský šejk Násir Al-Khelaifí, ktorý vlastní Paríž St. Germain, šokuje ďalej

V lete tohto roka chce získať ďalšiu hviezdu, Wayna Rooneyho z Manchestru United. Cieľom majiteľa parížskeho veľkoklubu je totiž postaviť od ďalšej sezóny útok snov Ibrahimovič a Rooney. „Každý prestup je reálny, takže aj tento. Rooney je fantastický hráč a určite by bol pre Paríž úžasnou posilou. Otázne je, či bude chcieť opustiť Anglicko,“ povedal pre HN futbalový agent Jozef Tokoš.

Peniaze nie sú problém
Rooney má síce stále platnú zmluvu s „červenými diablami“ do roku 2015, pre katarského majiteľa však nebude problém ho vyplatiť. Podľa britských médií pýta Manchester za svoju hviezdu približne 46 miliónov eur. Navyše by Parížania museli Rooneyho aj poriadne zaplatiť – jeho týždenný príjem v elitnom klube Premier League je totiž 290-tisíc eur. Paríž približuje k tomuto megaprestupu aj fakt, že Rooneyho v tejto sezóne zatieňuje Holanďan Robin van Persie, ktorý je v súčasnosti v klube mužom číslo 1.  

To však nie je všetko. Majiteľ parížskeho veľkoklubu nemá záujem len o Rooneyho. Do klubu by chcel dotiahnuť dokonca aj Cristiana Ronalda z Realu Madrid, za ktorého ponúkal v zime podľa francúzskych médií sto miliónov eur. Katarský majiteľ prišiel do Paríža v auguste 2011 a odvtedy minul na nové posily celkovo štvrť miliardy eur.

Môže napodobniť Ronalda  
Líder anglickej futbalovej reprezentácie hral síce počas kariéry len na Britských ostrovoch, podľa nášho agenta by však nemal problém presadiť sa aj vo Francúzsku. Z Manchestru United odišiel do Európy práve Cristiano Ronaldo, ktorý je v Reale Madrid jedným z najlepších hráčov sveta. „Rooney by ho mohol napodobniť a byť veľkou oporou aj v inom klube ako je tím z Old Trafford,“ dodal Tokoš.