Weiss chce do Kajratu Muchu. Mám aj iné ponuky, vraví brankár

Zdroj: Pravda, Michal Zeman

Vladimír Weiss, nový tréner kazašského klubu Kajrat Alma-Ata, by chcel získať do svojho tímu slovenských futbalistov, brankára Jána Muchu a obrancu Ľubomíra Michalíka. Donedávna opora slovenskej reprezentácie Mucha má s Evertonom ešte platnú zmluvu do leta. ,,Hovorili sme spolu a chcel by k nám prísť. Problémom je jeho aktuálna zmluva. Ak Everton kúpi v tomto prestupovom období iného brankára, mohli by sme s Muchgom počítať. Ak to nevyjde teraz, môže sa u nás objaviť v lete. Ak bude mať ešte, samozrejme, záujem," priblížil situáciu Weiss v rozhovore na klubovej stránke.

Muchov manažér Jozef Tokoš nechce zatiaľ situáciu komentovať. ,,Môžem povedať len toľko, že momentálne klub Muchu neuvoľní. Čo bude ďalej, sa uvidí," stručne reagoval Tokoš. Ani Mucha zatiaľ nechce robiť nijaké závery. ,,Nepopieram, že som s trénerom Weissom hovoril, ale všetko je ešte otvorené, mám aj iné ponuky," vyjadril sa vo včerajšom rozhovore.

Everton má popri jasnej jednotke, ktorou je Američan Tim Howard, len jedného ďalšieho gólmana a tým je práve 30-ročný rodák z Belej nad Cirochou. V prípade, že by angažoval do konca tohto prestupového obdobia (do 31. januára) iného brankára, možno by aj Muchova šanca na odchod bola reálnejšia.

(...)