Weiss: Mucha chce prestúpiť k nám do Kajratu

Zdroj: SME, Pavol Spál

Slovenský brankár Ján Mucha by chcel podľa trénera Weissa pôsobiť v Kazachstane. Everton ho však momentálne nechce pustiť.

Pod vedením Vladimíra Weissa sa vyšvihol Ján Mucha na oporu a brankársku jednotku národného tímu. Obaja mali výrazný podiel na postupe na svetový šampionát v Afrike. Potom však obaja prešli neúspešným obdobím, dostali sa pod tlak verejnosti, aj preto opustili reprezentáciu. Dnes Weiss, ktorý vedie kazašský tím FC Kajrat Almaty, lanári Muchu opäť do svojho tímu. „S Janom som sa rozprával, chcel by k nám prestúpiť. Problémom je, že ešte má v Anglicku platný kontrakt a ten sa mu končí v lete. Keby Everton v dohľadnom čase počas tohto prestupového obdobia kúpil iného brankára, mohli by sme sa zamerať na Muchov príchod,“ uviedol Weiss pre klubovú stránku Kajratu.

Nemôžu nič komentovať
Podľa slovenského kouča je tiež reálne, že Mucha posilní Kajrat v lete. „Samozrejme, ak si to medzitým nerozmyslí.“ Muchu kazašské médiá už spájajú s jeho účinkovaním v Almaty. Po dohode s hráčom (Muchom) sa nemôžeme k ničomu vyjadrovať, ani nič komentovať,“ reagoval na našu otázku, či Mucha túži prestúpiť do Kajratu, jeho agent Jozef Tokoš.

 

Zatiaľ ho nepustia
Tridsaťročný Mucha po svetovom šampionáte 2010 prestúpil z Legie Varšava do Evertonu ako voľný hráč. V Premier League doteraz neodchytal ani jeden zápas. Šancu dostal iba v zopár pohárových stretnutiach. Túto sezónu odchytal iba jediný súboj v pohári. Britské médiá nedávno tvrdili, že je na predaj. Toto prestupové zimné obdobie je posledná šanca, aby Everton dostal za Slováka odstupné. Po sezóne sa mu skončí zmluva a môže odísť ako voľný hráč. Everton doteraz odmietal pustiť Muchu na hosťovanie, lebo potreboval v rezerve brankára zodpovedajúcich kvalít. Nesúhlasil ani s predčasným ukončením kontraktu. Everton ho momentálne nikam nepustí,“ uzavrel Tokoš. Situácia sa však môže ešte do konca prestupového obdobia zmeniť v prípade, ak Everton nájde vhodnú brankársku dvojku. Weissov Kajrat však zrejme posilní slovenský stopér s reprezentačnými skúsenosťami Ľubomír Michalík, ktorý nepredĺžil zmluvu s anglickým treťoligistom FC Portsmouth.