Mucha chytil penaltu. Evertonu to nestačilo.

Zdroj: Hospodárske noviny, Ľubomír Macek

Slovenský gólman v druhom zápase v novom klube nesklamal. Jeho tím však vypadol s outsiderom.
 
V druhom zápase v drese Evertonu zažiaril. Chytil pokutový kop a zneškodnil aj ďalšie šance súpera. Hrdina slovenskej futbalovej reprezentácie Ján Mucha napriek tomu fiasku mužstva z Premier League nezabránil. Everton so Slovákom v bráne totiž vypadol v treťom kole anglického Ligového pohára proti treťoligovému Brentfordu. V riadnom hracom čase  sa zápas skončil 1:1, na penalty vyhral Brentford 4:3 a postúpil na úkor favorita. „So svojím individuálnym výkonom bol spokojný. Celkovo je to však sklamanie, lebo sa očakával jednoznačný postup Evertonu,“ povedal pre HN manažér nášho brankára Jozef Tokoš.
 
Slovák fiasku nezabránil
V brentfordskom Griffin Parku nastúpil Mucha len na jeho druhý súťažný zápas v drese liverpoolskeho tímu. Hostia pritom začali lepšie, šli do vedenia v 6. minúte po presnom zásahu Seamusa Colemana. Účastník tretej najvyššej súťaže však vyrovnal ešte do prestávky, keď Gary Alexander hlavou prekonal slovenskú reprezentačnú jednotku. 
 
V druhom dejstve dostali domáci výhodu pokutového kopu.
Jeho realizácie sa ujal Charlie MacDonald, Mucha však jeho strelu zneškodnil. „Nie je ale isté, či dostane šancu v sobotňajšom zápase Premier League na ihrisku Fulhamu,“ doplnil Tokoš. V najprestížnejšej súťaži sveta totiž dostáva príležitosť na úkor nášho gólmana Američan Tim Howard.
 
Zlý úvod Evertonu
Podľa Muchovho manažéra je však dôležité, ako slovenský brankár dokáže využiť šancu, ktorú mu dá tréner David Moyes. „Podľa mňa je to len otázkou času, kedy dostane Mucha šancu aj v Premier League,“ tvrdí jeho manažér. Evertonu sa úvod sezóny absolútne nevydaril, teraz vypadol z Ligového pohára a v Premier League získal v piatich zápasoch len dva body za dve remízy.  „Nálada v klube rozhodne nie je dobrá, ale Mucha poctivo trénuje a čaká na svoju príležitosť,“ ukončil Tokoš. Aj podľa samotného Muchu by už čoskoro mohol dostať šancu aj v lige. „Mal som rozhovor s trénerom Davidom Moyesom. Je so mnou spokojný. Povedal, že som veľkou perspektívou pre klub,“ povedal nedávno pre HN Mucha.