Môj čas v Evertone príde, tvrdí Ján Mucha

Zdroj: Hospodárske noviny, Vladimír Trávniček

Náš gólman čaká na premiéru v Premier league. Dnes nastúpi na duel Ligového pohára.  Vo futbalovom klube anglickej Premier league Evertone nosí Ján Mucha dres s číslom jeden. Neohrozenou jednotkou v mužstve je však jeho konkurent v bráne liverpoolskeho tímu, Američan Tim Howard. Odchytal všetkých päť ligových duelov novej sezóny napriek dvom hrubým chybám, ktoré stáli Everton dôležité body – aj preto je mužstvo na dne tabuľky Premier league. „Robím poctivo svoju prácu a bijem sa o šancu. Verím, že môj čas v Evertone príde,“ povedal pre HN Ján Mucha.

Zápas číslo dva
Naša reprezentačná jednotka pre náš denník potvrdila, že dnes sa postaví do brány Evertonu po druhýkrát v súťažnom zápase. Na víťazný duel z druhého kola Ligového pohára s Huddersfieldom (5:1) dnes prída duel tretieho kola na pôde londýnskeho Brentfordu. „Práve nedávno som mal rozhovor s  trénerom Davidom Moyesom. Je so mnou spokojný. Povedal, že som mám veľkú perspektívu pre klub,“ hovorí Mucha. Jeho pozícia brankárskej dvojky po Howardovi ho vôbec neznepokojuje, prežil ju v minulosti aj v Interi Bratislava, Žiline či poľskom tíme Legia Varšava. „A vždy si post jednotky vybojoval. Presne toto o Jánovi ľudia z Evertonu vedeli, že vždy trpezlivo a stopercentne pripravený čaká na šancu,“ tvrdí pre HN jeho manažér Jozef Tokoš.

Na odchod nemyslí
Ján Mucha od prestupu do Evertonu vedel, do čoho sa púšťa. Inak by neodmietol lukratívnejšiu ponuku od tureckého Kayerisportu, kde by mal takmer stopercentnú istotu nastupovania v každom ligovom súboji. „No on si tak ako v minulosti zvolil náročnejšiu cestu, tá mu je vlastná,“ konštatuje Jozef Tokoš. Podľa neho Mucha nemyslí na odchod z klubu ani v prípade, že by v ligových zápasoch naďalej vysedával na lavičke náhradníkov. „Kúpil si v Liverpoole dom, pred dvoma týždňami prišla jeho rodina a toto je jeho klub. Iné ako byť v ňom stabilným hráčom ho nezaujíma,“ dodal Tokoš.
 
Venčí psy so Škrtelom
Mucha spolu trávi voľný čas v liverpoole aj v spoločnosti nášho elitného reprezentačného obrancu Martina Škrtela, hráča konkurenčného FC Liverpool. „Takmer každý deň sme spolu. Chodievame sa najesť do reštaurácii, či na prechádzky so psami,“ povedal Mucha. Ten stíha okrem povinností v bráne Evertonu naživo sledovať aj iné stretnutia najvyššej anglickej súťaže. Napríklad túto nedelu podporil z hľadiska Škrtela v zápase kola na pôde Manchestru United (2:3). „Bol to veľmi dobrý zápas s nešťastným koncom pre Škrtelov tím. Keď je čas tak si takéto súboje nenechám ujsť,“ dodal Mucha.