Útočník Bakongolia do konca sezóny v Zlatých Moravciach

SITA
Vedeniu slovenského corgoňligového futbalového klubu FC ViOn Zlaté Moravce sa podarilo dotiahnuť príchod konžského útočníka Daniela Bakongoliu z českého klubu 1. FK Příbram. Agentúru SITA o tom informoval licenčný agent SFZ a hráčov zástupca Jozef Tokoš: "Formálne ide o amatérsky prestup, Daniel by mal v Zlatých Moravciach zostať do konca aktuálnej sezóny 2008/09. Je to veľmi rýchly a talentovaný útočník, verím, že bude pre ViOn prínosom. Na skúške bol len jeden deň, tréner Ľubomír Moravčík sa hneď po prvom tréningu vyjadril, že ho chce do mužstva."
  Dvadsaťjedenročný zakončovateľ (nar. 3: marca 1987) odohral v drese aktuálne posledného mužstva corgoňligovej tabuľky počas nedávnej reprezentačnej prestávky aj jeden prípravný duel proti ružomberskému B-tímu (2:1), v ktorom strelil druhý gól domáceho tímu.
  Rodák z Kinšasy obliekal doteraz dres českej Příbrami. V uplynulom ročníku si pripísal na svoje konto jeden štart aj za A-mužstvo, väčšinou však pôsobil v rezerve. V prebiehajúcej sezóne nastúpil za B-tím Příbrami v siedmich dueloch, v ktorých zaznamenal 10 presných zásahov, z toho šesť v jedinom stretnutí.
  "Jeho prvý kontakt s európskym futbalom bol vo zime 2007, keď bol na testoch v Ružomberku, pre nedostatok času ho však vtedajší kouč Liptákov Mikuláš Komanický neangažoval. Následne podpísal zmluvu s Debrecínom, no maďarský klub ju jednostranne zrušil. V marci 2008 zaujal trénera Jána Kozáka st. počas skúšky v MFK Košice, kormidelník východniarov sa však vtedy vyjadril, že v kádri už má podobné typy hráčov," opísal futbalový príbeh Daniela Bakongoliu jeho manažér Jozef Tokoš.
  Zlatomoravčania jednoznačne potrebujú oživiť svoju ofenzívu, pretože v doterajších 11 ligových dueloch v sezóne 2008/09 zaznamenali len štyri presné zásahy, najmenej zo všetkých corgoňligistov.