Mucha už trénoval s Evertonom!

Zdroj: Šport, Mojmír Staško

 
 
Slovenská reprezentačná jednotka už preberala s Davidom Moyesom júlový itinerár
 
Slovenský reprezentačný brankár Ján Mucha ml. sa nadýchal vône budúceho domova. „To je fakt iný svet! To bol asi môj základný pocit. Všetko bolo perfektné, povedal nám včera.

V utorok večer spolu so svojím manažérom Jozefom Tokošom sadli do lietadla a presunuli sa do Anglicka. V Liverpoole, kde bude od novej sezóny hráčom FC Everton, strávil dva dni. Do Poľska sa vracal vo štvrtok večer.„Bol to programovo poriadne nabitý čas,poznamenal Jozef Tokoš.

V stredu Ján Mucha absolvoval dlhšiu tréningovú jednotku, najprv brankársky tréning, spolu so súčasnou jednotkou Evertonu Timom Howardom, potom sa ocitol pod dvojhodinovou paľbou strelcov Evertonu. Buďme trošku patetickí – bol to prvý tréning Jána Muchu v Evertone. Bolo to super, ale paf som zase z toho nebol. Nie som predsa malý chlapec. Samozrejme, Everton je veľmi kvalitný klub, takže sa v ňom treba sústrediť na dobré výkony, uvedol Ján Mucha o tom, na čo sme si už zvykli.
 
Popoludní nasledovala debata s koučom Evertonu Davidom Moyesom. Prebral sa už júlový itinerár - 1. júla totiž Everton letí do Austrálie, kde odohrá tri priateľské zápasy a potom ešte po ceste naspäť odohrá zápas v Dubaji. Slovensko však hrá na futbalových MS v JAR – dúfajme, že čo najdlhšie – potom by mal mať Ján Mucha ešte dovolenku. Uvidíme, kedy sa k Evertonu pripojím. Zariadime sa podľa situácie,dodal rodák z Belej nad Cirochou.
 
V stredu ešte Ján Mucha, Jozef Tokoš a pridelený zamestnanec Evertonu stihli obzrieť osem-deväť nehnuteľností, v ktorých by mohol náš gólman s rodinkou bývať. Jedna sa mu pozdávala, vrátil sa ju omrknúť ešte na druhý deň, keď navštívil i škôlku pre štyriapolročného syna Janka a možno, neskôr, aj pre 16-mesačnú dcérku Molly.

V stredu večer si Jozef Tokoš a Ján Mucha vydýchli v Manchestri, kde sledovali zápas medzi Manchestrom City a Tottenhamom. Síce dávno vypredaný, avšak, keď sa chce, vybaví sa všetko... Hektiku dvoch dní zavŕšil štvrtkový čas pre klubový Media Department, Jána Muchu nafotili v drese Evertonu a absolvoval aj rozhovor pre oficiálnu webstránku klubu.

Vo štvrtok sa našlo ešte päť minút na stretnutie s Martinom Škrtelom, ktorý už je zabehnutý v konkurenčnom FC Liverpool. To už bolo cestou na letisko, dodal Jozef Tokoš.  Ján Mucha mal pôvodne Goodison Park navštíviť pred dvoma týždňami, vtedy mal od Legie deň voľna práve na tento účel. Sopka na Islande mu však urobila škrt cez rozpočet. Terajší termín bol vlastne posledný možný. V Poľsku sa končí liga, prídu reprezentačné povinnosti, MS, spresnil Jozef Tokoš.
 
V piatok už Ján Mucha trénoval s Legiou, v sobotu chytal proti Wisle Krakov. Mimochodom, zápas sledoval i tréner brankárov Evertonu Chris Woods, bývalý skvelý reprezentačný brankár Anglicka, ktorého pozval do Varšavy náš gólman. Krakovský Brožek dosiahol do Muchovej siete hetrik, Wisla zvíťazila 3:0. Žiaľ, sme niekde úplne inde ako ona. Mám pocit, že to bol najhorší zápas Legie, čo som tam, povzdychol si Ján Mucha.