J. Muchu chcel aj Arsenal, takmer podpísal s Kayserisporom

Zdroj: SITA

Jozef Tokoš (agent Jána Muchu ml.): "Skauti Arsenalu Janka sledovali vo viacerých stretnutiach počas jesene. Označili ho za jedného z dvoch brankárov, ktorých zvažujú angažovať s dodatkom, že Mucha je prioritou"
 
O služby slovenského brankára Jána Muchu ml. sa zaujímalo viacero popredných klubov z vyspelých európskych futbalových krajín. Za zmienku stojí najmä Arsenal Londýn. Dvadsaťsedemročný rodák z Belej nad Cirochou sa však rozhodol pre anglický FC Everton, v ktorom bude pôsobiť od júla tohto roku.
 
Jozef Tokoš. Ten musel počas zimného prestupového obdobia zvažovať množstvo rôznych faktorov. "Kritériá, ktoré sme pri prestupe zvažovali, boli: úroveň ligy, pravdepodobnosť pravidelne hrávať, finančná stránka zmluvy, ako aj kvalita života v konkrétnej krajine či meste. O Janka bol skutočne veľký záujem z rôznych klubov. Môžem potvrdiť Arsenal Londýn. Skauti ´kanonierov´ Janka sledovali vo viacerých stretnutiach počas jesene. Označili ho za jedného z dvoch brankárov, ktorých zvažujú angažovať, no s dodatkom, že Mucha je prioritou. Následne som absolvoval v novembri stretnutie so zástupcami Arsenalu v Anglicku, kde som prerokoval všetky dôležité veci. Potom som už len čakal na jediný telefonát, ktorý však nikdy neprišiel,“ pokračoval Jozef Tokoš. Bývalý gólman Interu Bratislava, Humenného a Žiliny by mal s najväčšou pravdepodobnosťou odchytať jarnú časť tejto sezóny v drese svojho súčasného zamestnávateľa, ktorým je poľská Legia Varšava. Do úvahy však stále prichádza aj hosťovanie do konca aktuálneho ročníka.
 
 
Jozef Tokoš a na záver dodal: "Verím, že Janko sa po úspešných majstrovstvách sveta v Premier League presadí a držím mu palce.“ Mucha bude v liverpoolskom Evertone súperiť o post brankárskej jednotky s americkým reprezentantom Timom Howardom. Zmluvu s aktuálne desiatym mužstvom Premier League 2009/2010 podpísal na tri roky.