Mucha má zmluvu, klub však tají

Zdroj: Hospodarske noviny, Lubomir Macek

 
Brankár slovenskej futbalovej reprezentácie Ján Mucha podpísal trojročný kontrakt s novým zamestnávateľom, jeho meno však po dohode zainteresovaných strán zostáva neznáme. O Muchu sa intenzívne zaujímali kluby z anglickej  Premier League, ponuky mal však aj z iných krajín.
 
HN minulý piatok priniesli informáciu, že Mucha rokoval s Evertonom. „Nemôžem vám povedať podrobnosti. Ale je to pravda. Mucha podpísal trojročnú zmluvu s novým klubom, avšak na základe požiadavky nového klubu nemôžem jeho názov zverejniť, dokonca ani krajinu, v ktorej bude náš brankár pôsobiť. Bola to netradičná požiadavka,“ povedal pre HN manažér nášho elitného brankára Jozef Tokoš.
 
Zatiaľ musí mlčať
Samotný Mucha však potvrdil, že na jar ešte zostane v mužstve jeho doterajšieho zamestnávateľa Legie Varšava a od leta sa stane hracom nového klubu. „Môžem povedať, že som dnes na sústredení v Malage podpísal trojročný kontrakt po absolvovaní lekárskych testov. Niežeby som nechcel, ale klub si nepraje, aby sa zverejnilo jeho meno. Ja to rešpektujem,“ povedal slovenský reprezentant, ktorý výbornými výkonmi pomohol Slovensku k  postupu na záverečný turnaj majstrovstiev sveta v Juhoafrickej republike. Ten je predovšetkým rád, že sa už prestup uzavrel. „No potvrdiť môžem, že na jar ešte budem hrávať v Poľsku. Som rád, že sa už budem môcť koncentrovať len na futbal,“ dodal Mucha.
 
Klubov bolo viac
O služby slovenského gólmana sa intenzívne zaujímali viaceré európske kluby. Muchov manažér Jozef Tokoš spolupracoval na transfere i s kolegom Karolom Csontóm, ktorý má výborné kontakty na Britských ostrovoch  a vybavil prestup Martina Škrtela do FC Liverpool.
 
Horúcou stopou sa preto javí prestup do Anglicka, kde sa o Muchu zaujímal Arsenal Londýn, Tottenham Hotspur, Everton či Portsmouth i Stoke City. V posledných dňoch sa skloňoval i záujem tureckého Trabzonsporu, o 27-ročného gólmana vraj prejavil eminentný záujem hlavný kormidelník tímu Senol Günes.