Mucha podpísal Evertonu!

Zdroj: Plus 1 Den, Tibor Duducz

Najväčšia tohtoročná slovenská futbalová prestupová bomba. Brankár nášho národného mužstva Ján Mucha (27) sa stane od prvého júla 2010 gólmanom anglického Evertonu.

Naša brankárska jednotka zostane do konca svojej zmluvy (30. júna) v Legii Varšava. Do špičkového anglického mužstva prestúpi zadarmo. Everton, ktorý je v hierarchii klubov v Anglicku tesne za veľkou štvorkou (Manchester United, Chelsea, Arsenal a FC Liverpool) vyhral bitku o Muchu pred ďalším anglickým tímom Wiganom a tureckým Trabzonsporom. Ponuka z krajiny polmesiaca bola zaujímavá v tom, že bola finančne lepšia ako tá z Ostrovov. Všetko ostatné však hovorilo v prospech Angličanov.

Rokovania v Španielsku

Podľa našich informácií sa posledné detaily zmluvy doťahovali včera v Španielsku. Presnejšie v Malage, kde je Legia Varšava momentálne na sústredení. Za Muchom pricestoval nielen jeho manažér Jozef Tokoš, ale aj zástupcovia Evertonu. Náš gólman doobeda pri nádhernom slnečnom počasí absolvoval tréningový zápas, v ktorom nedostal gól. Neskôr sa dostal do rúk zástupcov anglickeho klubu, ktorý ho podrobili dôkladnej zdravotnej prehliadke. A potom podpísal s Evertonom zmluvu na tri roky. Platnú od 1. júla 2010 do 30. júna 2013.