Mucha prestúpil, možno do Evertonu

Zdroj: SME, Pavol Spál

Slovenský brankár Ján Mucha  podpísal trojročný kontrakt.  Nový klub nechce byť zatiaľ menovaný.  V poľskej  Legii  Varšava pravdepodobne dochytá sezónu.

Mlčanlivosť a embargo na informácie. Jeho prestup stále sprevádza najprísnejší stupeň utajovania. Vábilo ho vraj tridsať európskych klubov. Údajne i veľkokluby ako Arsenal FC či škótski rivali Celtic a Rangers. Sedemnásť letov počas troch týždňov musel absolvovať jeho manažér, kým prišlo k dohode.
 
Trojročná zmluva
Azda najlepší slovenský brankár v ére samostatnosti  Ján Mucha podpísal včera trojročnú zmluvu a v lete  definitívne odchádza z poľského klubu Legia Varšava. „Som veľmi spokojný a teším sa. Dostal som konkrétnu ponuku a neváhal som. Konečne to mám za sebou. Je to pre mňa veľká výzva. Idem bojovať a ukázať sa," vravel dvadsaťsedemročný Mucha, ktorý sezónu pravdepodobne dochytá v Legii. „Poľsko je mojím druhým domovom. Urobím všetko, aby Legia  získala titul," vravel slovenský brankár, ktorý výrazne prispel k postupu Slovákov na majstrovstvá sveta v Južnej Afrike.
 
Mucha bol v Anglicku rokovať už minulý týždeň. Prešiel zdravotnými testami. Zmluvu však podpísal v španielskej Malage, kde je s Varšavou na dvojtýždňovom sústredení. „Meno klubu ani krajinu na základe výslovného želania klubu zatiaľ nemôžem zverejniť. Zmluva nadobudne platnosť od prvého júla tohto roka," tvrdil Muchov manažér Jozef Tokoš. Dokedy bude nový klub v tajnosti? „Nemám šajnu. Môj nový zamestnávateľ  spolu s Varšavou po vzájomnej dohode čoskoro vydajú stanovisko," vravel Mucha. Jeho manažér  Tokoš  pripustil, že  sa do konca prestupového obdobia objaví možnosť  zaujímavého hosťovania.  „Určite však už nemôže nikde prestúpiť," dodal agent.
 
Bude to Everton?
Mucha bol blízko prestupu už minulý týždeň, keď  takmer podpísal zmluvu. Údajne s anglickým Tottenhamom Hotspur. Nakoniec sa však  možno rozhodol pre iný klub. Kam Mucha skutočne prestúpil? Podľa poľského denníka Polska sa Mucha dohodol na podmienkach kontraktu s klubom Premier League.  Podľa našich informácií by malo ísť o Everton. V liverpoolskom klube je momentálne jednotkou americký brankár Tim Howard, ktorý upútal minulý rok na Pohári Konfederácií, keď v semifinále vychytal Španielov.