I found some problem in Rwanda...

E-mail zo 16. 12. 2009
„hi joseph ; i thank you first for evry things you did for debrecen , thank you so much , and the second i will be in kenya at saturday or in sanday be cause i pass by rwanda ; unganda and kenya ; maybe if i found some thing for calling, i ill call you , i ill try to call.“
 
E-mail z 18. 1. 2010, 16.53
„hi josef , i found some problem in rwanda  ; when i transit in the end of rwanda with immigration police the ask me visa or us with rwanda ; we travel without visa that is they looking for money , and i back to the capital kigali , and they call that immigration to let  me transit , tommorow i leave.“
 
Aj takéto e-maily dostávajú hráčski agenti od svojich klientov.
 
Daniel mal zatiaľ v športovom živote viac ako dosť smoly. Keď v roku 2007 uspel na týždňovej skúške v Debrecíne, popredný maďarský klub mu ponúkol veľmi zaujímavý kontrakt. Po podpise zmluvy Debrecín odletel na sústredenie do Turecka, ale Daniel nemohol. Nemal turecké víza. Odletel do Kene, kde čakal na dokumenty. A čakal. A čakal. Až o dva a pol roka vyhral spor na FIFA.
 
Medzitým pôsobil v Marile Příbram, kde v rezerve súkal jeden gól za druhým. Na jeseň 2008 okamžite zaujal na skúške v Zlatých Moravciach trénera Moravčíka. Pripísal si niekoľko corgoňligových štartov,  mal však problémy so zraneniami. Útočník gól nedal, Moravce v lige nezachránil, a tak sa pobral o kúsok ďalej.
 
V Šali našiel vľúdne prostredie a úspešne zvládol ďalšiu skúšku. Tentoraz zaúradovala vis maior. Alebo ináč – administratívna chyba prvostupňového správneho orgánu?V správnom konaní o žiadosti o pobyt mu bola z polície nesprávne doručená zásielka. Keď mu v odvolacom konaní nitrianski policajti v plnom rozsahu vyhoveli, bolo už neskoro. Danielovi sa skončili platné víza, Slovensko musel opustiť. Cestovať znovu po slovenské víza do Kene na kompetentnú ambasádu s pôsobnosťou pre občanov DR Konga.
 
Naspäť mal byť do dvoch týždňov. Potom nastalo ticho. A sporadické e-maily.
 
Daniel, rýchlo sa vráť, v Šali ťa čakajú. Držte mu palce.