Mucha vraj prestúpi až v lete, asi do Tottenhamu

Zdroj: SME, Pavol Spál

Najlepší slovenský brankár asi bude chytať v Poľsku do konca sezóny
 
Slovenský brankár Ján Mucha by sa vraj od leta mohol stať hráčom jedného z najslávnejších anglických klubov.
 
Výraznou mierou prispel k postupu Slovákov na majstrovstvá sveta vo futbale. Na futbalovom trhu má vraj cenu okolo dva a pol milióna libier. V histórii samostatnosti sa o žiadneho slovenského brankára netrhalo toľko špičkových klubov. Medzi záujemcami údajne nechýbali ani veľkokluby ako Arsenal Londýn či škótski rivali Celtic a Glasgow Rangers. Kde Ján Mucha skončí? „Už dozrel čas, aby prestúpil do lepšej ligy,“ vravel licenčný manažér Muchu Jozef Tokoš.
 
Odíde až v lete?
Podľa britského denníka Sun je najväčším adeptom londýnsky Tottenham Hotspur, s ktorým mal Mucha v stredu v Anglicku vážne rokovať o prestupe. „Nemôžem vám ešte nič prezradiť,“ tvrdil dvadsaťsedemročný Mucha.  Podľa poľského denníka Gazeta Wyborcza však Mucha zostane v klube až do konca júna, čo im mal potvrdiť i hráčov manažér Tokoš. V lete by však mal už s istotou odísť a pravdepodobne do Anglicka.
 
Tottenham mlčí
Slovenský brankár má zmluvu s Legiou Varšava do konca ročníka 2009/2010. Po sezóne by tak mohol odísť z klubu prakticky zadarmo. Predstavitelia Tottenhamu, momentálne piateho tímu anglickej ligy, podobne ako Mucha odmietli celú záležitosť komentovať .Muchov materský klub Legia včera začal prípravu na jarnú časť poľskej ligy. Slovenský reprezentant na tréningu chýbal. „Jano nás požiadal o dva dni voľna. Nemohli sme odmietnuť. Veď ide o jeho budúcnosť,“ cituje domovská stránka Legie Varšava športového riaditeľa klubu Miroslawa Trzeciaka.