O Muchu vraj bojujú Tottenham a Sunderland

Zdroj: Šport, Mojmír Staško

Včera ráno mali futbalisti Legie Varšava zraz a prvý tohtoročný tréning. Prítomní novinári však boli zvedaví najmä na vyjadrenie jedného z nich. Brankára Jána Muchu. Toho sa však nedočkali. Chýbal i na úvodnom vážení, v ktorom sa, mimochodom, udeľovala pokuta 2000 zlotých za každý kilogram nadváhy. Šéfstvo Legie médiá upokojovalo. "Informácie o tom, že bol na testoch, sú nepravdivé. Nesúhlasili by sme s tým. Požiadal nás však o dva dni voľna, ktoré sme mu dali. Do soboty sa jeho situácia musí vyjasniť," uviedol športový riaditeľ Legie Miroslaw Trzeciak. Aby sme si jeho výrok vyjasnili, Legia by nesúhlasila s testovaním Jána Muchu, nie s jeho návštevou u potenciálneho záujemcu... Trzeciak ešte dodal, že ponuka Legie pre Jána Muchu - plat 350-tisíc eur na rok - stále platí. Pri záujemcoch z Anglicka a Škótska však už vyznieva úsmevne.

S odvolaním sa na Jozefa Tokoša, hráčovho manažéra, Gazeta Wyborcza informuje, že na 99% ostane slovenský gólman do konca sezóny v Legii. Práve vtedy mu však vyprší zmluva, čo znamená, že Legia by z jeho presunu do iného klubu nemala nič. Poľský Sport Express však Jozefa Tokoša cituje ináč. "Všetko je možné, odchod z Legie i to, že v nej ostane. Doteraz však ešte Janko nepodpísal zmluvu so žiadnym klubom," mal povedať Jozef Tokoš ešte v utorok večer.

Podľa včerajšieho denníka The Sun bojujú o Jána Muchu dva anglické kluby. "Záujem majú Tottenham i Sunderland. Manažér Tottenhamu Harry Redknapp je s Muchom blízko podpisu zmluvy. Prestup by mal hodnotu 2,5 milióna libier, na čom má veľký záujem i brankárov poľský klub. V lete by ho 27-ročný Slovák opustil zadarmo," uviedol The Sun. Poľské médiá uvádzajú inú sumu v prípade januárového transferu. Vzhľadom na to, že do konca kontraktu má Ján Mucha pol roka, by Legia podľa nich mohla zinkasovať okolo štvrť až pol milióna eur.