FIFA rozhodla! Žilina prehrala spor s bývalým hráčom a musí platiť. MŠK hrozia tvrdé sankcie

Zdroj: www.sport.sk, Ján Jasenka

Slovenský futbalový vicemajster MŠK Žilina musí odškodniť svojho bývalého hráča Besira Demiriho (26), inak mu hrozia sankcie v podobe zákazu transferov až na tri prestupové okná.

Futbalový klub spod Dubňa pyká za radikálny krok z konca marca tohto roka,keď po vypuknutí globálnej pandémie koronavírusu vstúpil do likvidácie a následne prepustil 17 futbalistov zo svojho kádra, ktorí mali odmietnuť klubom navrhované zníženie platov. Medzi vyhodenými hráčmi bol aj rodák z macedónskeho Skopje Besir Demiri, ktorý sa ako legionár obrátil so žiadosťou o pomoc na FIFA. Najvyšší svetový futbalový orgán napokon rozhodol v tomto spore v prospech albánskeho futbalistu, ktorému teraz podľa informácií SPORT.sk  MŠK Žilina musí zaplatiť čiastku vo výške 180-tisíc eur a k tomu 5-percentný úrok. Žilinčania majú čas na zaplatenie 45 dní. Ak sa tak nestane, hrozia im sankcie v podobe zákazu prestupov až v troch transferových oknách. Či už pôjde o domácich alebo zahraničných hráčov.

V prípade, že vedenie MŠK nevyplatí hráča ani do tohto obdobia, prípad pôjde opäť do rúk Disciplinárnej komisie FIFA. Napriek tomu, že Besir Demiri vyhral spor s MŠK Žilina, slovenský klub má možnosť sa ešte odvolať na Športovom arbitrážnom súde vo švajčiarskom Lausanne.

Únia futbalových profesionálov spoluzastupovala hráča v tejto veci a asistovala pri tomto prípade. Ide o očakávaný verdikt FIFA, na ktorý sme upozorňovali v čase, keď sa riešila celá vec. Kým ale nie je verdikt právoplatný, zatiaľ to nebudeme ďalej komentovať,” uviedol pre SPORT.sk poradca ÚFP Jozef Tokoš. Podľa informácií SPORT.sk sa po tomto prípade plánujú ozvať aj ďalší prepustení hráči Žiliny, dožadujúci sa financií, o ktoré prišli po predčasnom ukončení ich kontraktov. Besir Demiri pôsobí od septembra v albánskom klube FK Kukesi.