Blýska sa na lepšie časy? Aha, ako chce SFZ zlepšiť podmienky pre hráčov!

Zdroj: TA SR, www.cas.sk

Cieľom nedávneho oficiálneho stretnutia hlavných predstaviteľov Únie futbalových profesionálov (ÚFP) a prezidenta Slovenského futbalového zväzu (SFZ) Jána Kováčika bola spoločná snaha o rozvoj slovenského futbalu a tiež zlepšovanie podmienok a postavenia profesionálnych hráčov na Slovensku.

Počas rokovania sa Ján Mucha (ÚFP) a prezident zväzu zhodli na viacerých bodoch, ktoré sa rozhodli vydať v spoločnom vyhlásení. Členská základňa ÚFP sa neustále rozširuje, v súčasnosti predstavuje 80 percent všetkých profesionálnych futbalistov na Slovensku. Jej prezident Ján Mucha, brankár ŠK Slovan Bratislava a reprezentácie, absolvoval v priebehu tohto roka spolu s poradcom Jozefom Tokošom viaceré rokovania a konzultácie s predstaviteľmi FIFPro. Ich výsledkom je iniciovanie procesu vstupu ÚFP do FIFPro. Jej generálny sekretár Theo van Seggelen vyjadril plnú podporu slovenskej hráčskej asociácii, o čom listom informoval aj prezidenta SFZ.

Únia futbalových profesionálov oceňuje viaceré konkrétne kroky a iniciatívu SFZ, ktoré sa týkajú zvyšovania ochrany práv profesionálnych futbalistov. Obe organizácie sa dohodli na spolupráci pri analýze a následnej zmene predpisov SFZ v oblasti riešenia sporov. Spoločným záujmom je zabezpečenie zmluvnej stability medzi hráčmi a klubmi.